Lirik Lagu Hutang (Pok Amai Amai) - Floor 88

Lirik Lagu Hutang (Pok Amai Amai) 

Kau nak cepat kaya macam jual unta
Tapi kau sendiri malas nak usaha
Cerita sana-sini
Gebang kau merata-rata

Pantang depan mata, ada saja cerita
Tipu, belit kawan memacam ular sawa
Bila dah tahu, kau lari berbatu
Macam kau nampak hantu

Cerita zaman dulu, Pak Kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang, kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang, lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang, alakazam!

Puk amai-amai, belalang, kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing, biri-biri, ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari, bawa duit tu ke mana?

Buai laju-laju, buai sampailah pokok sena
Duit ku beribu, semua entah ke mana
Memanda Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah, ku taboh kau pun tak apa
Rampo ngiseng, Semar tilem

(Buluh runcing satu!)

(Solo, solo, solo, solo, solo)
(Solo, solo, solo, solo, solo)
(Solo, solo, solo, solo, solo)

La-la-la-la, la-la-la-la-la-la
La-la-la-la-la, la-la-la-la-la

Cerita zaman dulu, Pak Kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang, kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang, lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang, ram-pang-pang!

Puk amai-amai, belalang, kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing, biri-biri, sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari, bawa duit tu ke mana?

(Buai laju-laju, buai sampai pokok sena)
(Bayar hutang itu, takut nanti kau merana)
Memanda Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah, ku taboh kau pun tak apa

Rampo ngiseng, Semar tilem
Rampo ngiseng, Semar tilem

Judul Lagu: Hutang
Artis: Floor 88
Pencipta Lagu: Zai Hamzah / Achoi
Label: Rusa Music
Show comments
Hide comments

0 Komentar:

Posting Komentar

 

About

Situs Lirik Lagu Indonesia Terbaru. Terjemahan Lirik Lagu Barat, K-POP Korea, dan Lirik Lagu manca negara lainnya.

Follow Us

D I S C L A I M E R

D I S C L A I M E R

Situs www.lirikkepo.com ini hanya memuat lirik lagu beserta informasi dari lagu yang bersangkutan untuk tujuan promosi dan pengetahuan. Kami tidak berbagi file apapun (tidak ada link download lagu mp3) di blog ini. Semua materi yang terkandung dalam situs ini termasuk lirik lagu merupakan milik dari pemegang hak cipta konten tersebut dan Kami disini tidak mengklaim kepemilikan tersebut.